TT-Sport

Stenson klamrar sig fast i toppen

TT-Sport Artikeln publicerades

Henrik Stenson hade en jobbig andrarunda i USA-tourtävlingen i golf i Palm Harbor, Florida - men världssexan klamrade sig ändå fast i toppen. Den 40-årige svensken gick runt på par och är tre slag bakom Adam Hadwin, Kanada, som efter en 64-runda leder på tio slag under banans par.(TT)

Den 40-årige svensken gick runt på par och är tre slag bakom Adam Hadwin, Kanada, som efter en 64-runda leder på tio slag under banans par. Stenson gjorde två birdies och två bogeys och ligger på delad fjärde plats.

Vinden tilltog under eftermiddagen och greenerna blev mer svårspelade för dem som spelade sent på fredagen, däribland Stenson.

– Golfbanan är annorlunda på eftermiddagen, det är mer eller mindre som förväntat. På det stora hela är jag nöjd med dagens arbete. Poängmässigt hade det kunnat vara bättre. Men det är så det är i golf. Ibland har man lite otur, säger Henrik Stenson till Pga tour, efter rundan.

Stenson som inte fick så många rubriker för sin runda fick desto mer uppmärksamhet när hans största fan, hans tvååriga dotter Alice, kom inspringande på banans andra hål, för att ge pappa en kram.

– Hon vet inte hur man håller sig bakom repen, det är ett som är säkert. Hon kommer inspringande när hon ser mig, det var kul. säger Stenson med ett leende.

Amerikanen Jim Herman och sydafrikanen Tyrone van Aswegen jagar närmast Hadwin, ett respektive två slag bakom ledaren.

Jonas Blixt ligger på en delad 32:a på två under par och David Lingmerth delad 52:a på banans par. Freddie Jacobson och Carl Pettersson får inte spela vidare i helgen.