TT-Sport

Verdasco vann spanskduellen i Båstad

TT-Sport Artikeln publicerades

Fernando Verdasco slog ut andraseedade landsmannen Pablo Carreno Busta i kvartsfinalerna av Swedish Open i Båstad. Verdasco vann i två raka set (6-4, 6-2) och bokade genom det en plats i semifinalerna.(TT)

Fernando Verdasco slog ut andraseedade landsmannen Pablo Carreno Busta i kvartsfinalerna av Swedish Open i Båstad.

Verdasco vann i två raka set (6-4, 6-2) och bokade genom det en plats i semifinalerna. Där väntar italienaren Fabio Fognini, som även han enbart behövde två set för att avfärda argentinaren Frederico Delboni med 6-4, 6-3.

På den andra sidan av matchträdet så föll norrmannen Casper Ruud i mötet med fransmannen Richard Gasquet. Fjärdeseedade Gasquet vann det första setet i tiebreak och det andra desto överlägsnare i en seger med 7-6, 6-2.

Gasquet får möta stora överraskningen Henri Laaksonen, Schweiz, i sin semifinal. Laaksonen besegrade Simone Bolelli med 3-6, 6-2, 6-4 i den enda kvartsfinalen som gick till tre set.

Laaksonen kom med som "lucky loser" till huvudtävlingen efter att ha förlorat i kvalet mot Juan Ignacio Londero från Argentina. Ödets ironi lottade Laaksonen till ett returmöte med samme spelare i förstarundan. Nu är han i semifinal.