Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ni har blåst bort 60- och 70-talet ur ert minne

Ann-Christin Andersson svarar Sverigedemokraterna Fia Rosenstråle och Annelie Fälth Simonsson i debatten om jämställdhet kontra jämlikhet.
En stark pådrivare i p-pillerforskningen var den amerikanska, politiskt radikala sjuksköterskan Margaret Sanger, som till och med satt i fängelse vid ett par tillfällen för att hon informerade om preventivmedelsmetoder.
En stark pådrivare i p-pillerforskningen var den amerikanska, politiskt radikala sjuksköterskan Margaret Sanger, som till och med satt i fängelse vid ett par tillfällen för att hon informerade om preventivmedelsmetoder.
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är alltid en lärdom att kunna sin historia. Varför blev det si eller så. Därför att historien upprepar sig nästan alltid.

Då är det bra att vara förberedd och inte göra samma misstag en gång till. Ni har blåst bort 60- och 70-talet.

Men det var på 60-talet den stora förändringen blev för oss kvinnor. Som gjorde att vi överhuvudtaget kunde börja drömma om att ta oss ut i arbetslivet. För då kom p-pillret.

Tyvärr var det många kvinnor som drabbades av proppar. Och då inte kunde använda sig av detta preventivmedel. Nu kunde kvinnan själv styra om hon ville ha barn eller hur många barn hon ville ha. Och framförallt när i tiden det passade henne.

"Det var på 60-talet den stora förändringen blev för oss kvinnor. Som gjorde att vi överhuvudtaget kunde börja drömma om att ta oss ut i arbetslivet. För då kom p-pillret."

Nu är det den yngre generationen som behöver kämpa för jämställdheten så att vi når 100 procent. Eller göra som ni acceptera 80 procent.

En sak som på något sätt måste upphöra omgående är att männen misshandlar sin kvinna eller före detta kvinna.

Dessa fega stackare som slår på de som är svagare än de själva, borde deponeras till en öde ö med hajar och krokodiler i vattnet runt ön.

Nä, han får några futtiga månader sen är han ute igen och kan fortsätta att misshandla samma kvinna. Eller träffar han en ny kvinna att psyka ner.

Ann-Christin Andersson

Läs mer