GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vi privata ryttare behandlas olika

Jag vill gärna att Ridklubben ska få en ny anläggning, men att man gynnar den ena klubben men inte den andra är vansinnigt. Var ska de medlemmar ta vägen som inte att klara driften av ridhuset?
Hässleholms hästsportförening • Publicerad 20 december 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Kommunen vill att vi ska vara en hästkommun, Nu verkar det inte bli så.”
”Kommunen vill att vi ska vara en hästkommun, Nu verkar det inte bli så.”Foto: NTB/TT/ARKIV

Kommunen vill att vi ska vara en hästkommun, och vi tyckte att det skulle bli bra för ridsporten i Hässleholm. Nu verkar det inte bli så.

Lars Johansson du sa att du var den som ville att Hässleholm ska vara hästkommun hur ställer du dig till detta?

Jag vill gärna att Ridklubben ska få en ny anläggning, men att man gynnar den ena klubben men inte den andra är vansinnigt.

Vi missgynnas då vi äger fastigheten, ridklubben lämnar oss med skulder som de inte vill betala, de behöver inte betala för el och vatten. Vi har alla kostnader som vi delade på innan.

”25 procent av medlemsantalet de kommer att bli utan anläggning och troligtvis kommer de att vilja använda den nya anläggningen.”

Kommunen vill inte gynna oss som är privatryttare och medlemmar i en ideell förening, men man kan hjälpa Ridklubben och deras medlemmar där det också finns privatryttare. Är det någon skillnad?

Den klubben som blir kvar i det befintliga Ridhuset kommer inte att klara driften av ridhuset.

Var ska då medlemmarna ta vägen?

Det kommer då att finnas ett ridhus det som Hässleholms ridklubb har och ska då vi vara där så kommer den anläggningen att bli för liten.

Hur tänker tekniska förvaltningen?

25 procent av medlemsantalet de kommer att bli utan anläggning och troligtvis kommer de att vilja använda den nya anläggningen.

Jag känner mig orättvist behandlad och säkert flera med mig.

Jag vill veta av ansvariga hur de har tänkt att Hässleholms hästsportförenings medlemmar ska kunna utöva sin sport?

Besviken medlem i Hässleholms hästsportförening

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.