Efter oroligheter i stan: Var lite mindre naiva och ta tag i verkligheten

Debatt Artikeln publicerades

Så har de haft möte politikerna, polis och räddningstjänst som tycker de gjort rätt och alla har varit duktiga och tagit rätt beslut. Ändå har inte en enda person anhållits.

De kriminella gängen har storshoppat genom att öppna en container nattetid, för dem lika lätt som för en annan att öppna en konservburk och därmed försett sig med ordentligt med sprängmedel.

Sedan har man terroriserat två bostadsområden med skadegörelse, bränder, bilbränder och raketskjutning.

Polis och räddningstjänst ryckte ut och blev beskjutna med raketer och backade då tillbaks så att buset kunde avsluta sin terrorverksamhet.

Tydligen har inte en enda person anhållits för dessa kriminella aktiviteter.

Självklart vill polis och brandpersonal efter avslutat jobb komma hem levande och hade rätt insats gjorts så hade förmodligen alla överlevt och buset varit infångat.

Redan när man visste hur mycket sprängmedel de kriminella elementen hade borde man kanske kallat in piketen eller nationalgardet. Få tag i de kriminella och lagför dem och är det nyanlända så utvisa både de kriminella och deras familjer.

Nu pratar man om sommaraktiviteter, kollo och annat socialt tjafs, man kan ju inte bli annat än förbannad. När man tror att allt det här daltandet ger något över huvud taget, det har vi väl hållit på med länge nog utan resultat. Fler miljoner i den riktningen försvinner lika fort som raketerna och med lika lite nytta,

Varför tillåter man förvaring av sprängmedel i en tunn plåtcontainer? Det är ju inte heller första gången det görs inbrott i containrar med fyrverkerier i på Härlöv. Det är ju som att mata fåglarna.

Förbjud all form av raketer och sprängmedel till privatpersoner även under nyårsfirandet och överlåt det till auktoriserade experter som kan hyras in just till själva inskjutningen av nyåret.

Tänk om vi ändå kunde vara lite mindre naiva och börja ta tag i verkligheten.

Per S