Annons

Kristianstad HK värvar ny högersexa – jagar dansk mittnia

Kristianstad har gjort klart med en ny högersexa. Linnea Efraimsson ansluter från Skövde HF och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år.
Samtidigt kan Bladetsporten avslöja att man är i kontraktsförhandlingar med danska mittnian Frederikke Gulmark.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 26 april 2018
KHK-tränaren Ulf Schefvert får ett nytt alternativ på högersex.
KHK-tränaren Ulf Schefvert får ett nytt alternativ på högersex.Foto: Bosse Nilsson

Kristianstad HK har under säsongen bara haft en enda utpräglad högersexa i truppen där Zoe Afram har fått gå tufft. Men i dag presenterade klubben en ny spelare på den positionen.

Linnea Efraimsson kommer närmast från Skövde HF, där hon gjorde 34 mål under den här säsongen. 23-åringen har tidigare också representerat IK Sävehof.

Annons

– Det ska verkligen bli jättekul att flytta ner till Kristianstad. Staden andas handboll och både jag och klubben strävar efter samma mål, säger hon i ett pressmeddelande.

När Bladetsporten når Linnea berättar hon också att KHK-tränaren Ulf Schefvert spelat en stor roll i beslutet att flytta till Kristianstad.

– Han har bidragit mycket och jag har hört väldigt mycket positivt om honom. Vi har pratat mycket om träning och individuell träning så han har absolut spelat en stor roll.

Linnea Efraimsson.
Linnea Efraimsson.

Skövde HF har haft en turbulent säsong där tränaren Magnus Frisk sparkades inför kvalet mot Eskilstuna Guif. Men i det stora hela ser Linnea Efraimsson säsongen som positiv, trots lagets svaga resultat.

– Jag har haft ett bra år i Skövde. Sedan har det varit mycket runt omkring handbollen med vår tränare som fick sparken, men jag har i alla fall fått lära mig att fokusera på rätt saker. Jag tycker att jag har haft en fin utvecklingskurva den här säsongen, säger hon.

– Men att gå till Kristianstad är verkligen ett steg i rätt riktning och det var väl lite därför jag valde att flytta. Skövde siktar långsiktigt mot SM-guld, men jag siktar hellre på guld nästa år eller inom ett par år jämfört med om fem år, säger Linnea.

KHK-tränaren Ulf Schefvert har länge pratat om vikten av att hitta en ny högersexa och är nöjd med värvningen.

– Det är en position som vi under gångna säsongen fått köra hårt på med en spelare. Zoe Afram har gjort ett bra jobb men det blir alltid lättare när man är någon mer på varje position, säger han i pressmeddelandet.

Efraimsson kommer att kombinera sitt handbollsspelande med att jobba på en arkitektbyrå i Kristianstad.

Bladetsporten kan också avslöja att KHK har erbjudit den danska mittnian Frederikke Gulmark ett kontraktsförslag. 23-åringen inledde säsongen i slutspelslaget Randers, men gick i februari tillbaka till sin förra klubb Lyngby i danska andraligan.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons