Annons

Positivt i IFK trots förlusten: ”Livsfarligt om nacksenan skulle gå på oss nu”

IFK Kristianstad var på väg mot en förnedrande förlust mot FC Barcelona. Men två starka avslutningar på första och andra halvlek räddade hedern. Och efter matchen var det trots allt positiva IFK-spelare som lämnade omklädningsrummet.
– Det skulle vara livsfarligt om nacksenan skulle gå på oss nu med den veckan vi har framför oss, säger Leo Larsson.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 24 februari 2018 • Uppdaterad 25 februari 2018
Både Richard Kappelin (bilden) och Leo Larsson gjorde vad man kunde för att hjälpa IFK.
Både Richard Kappelin (bilden) och Leo Larsson gjorde vad man kunde för att hjälpa IFK.Foto: Tommy Svensson

IFK inledde både den första och den andra halvleken med att spela 1–6 mot Barcelona. Spanjorerna var bättre över hela banan och det ramstarka försvarsspelet gjorde att hemmalaget inte kom någonstans under egentligen 60 minuter.

21–26 var smickrande siffror för IFK.

Annons

Richard Kappelin höll kvar IFK i matchen i första halvlek – Leo Larsson i andra halvlek.

Och den senare var inte allt för nedslagen efter matchen.

– Det är rätt fräckt att vi får hit en av världens största klubbar. Men samtidigt tycker jag inte att det är respekten för dem som gjorde att vi förlorade. Vi gjorde en bra match där nere och visste att vi kunde rubba dem, men det är inte ett 50-50-läge. Vi hade behövt en 100-procentig fullträff, samtidigt som de inte var på topp, säger Leo Larsson.

Vad är det som gör att ni inte kommer upp i nivå?

– Man märker ju att de är ett individuellt enormt duktiga. De har ett klart bättre lag än vad vi har. Det märks tydligt i dag.

IFK låg som mest under 13–23 med tio minuter kvar av matchen, men precis som i första halvlek avslutade IFK bra. Men svackorna var för djupa och hemmalaget bjöd på tekniska fel i massor och dessutom hade Barcelonas målvakt Gonzalo Perez de Vargas en vass kväll framför ett imponerande bortaförsvar.

Samtidigt gjorde både Larsson och Kappelin vad man kunde i hemmamålet. Och efter matchen var det tydligt att det inte finns tid för IFK att gräva ner sig.

– Det skulle vara livsfarligt om nacksenan skulle gå på oss nu med den veckan vi har framför oss. Vi har två matcher i Handbollsligan där vi kan avgöra serien och sedan ett avgörande i Champions League som vi trots allt har i egna händer, säger Leo Larsson.

En annan som var pigg i IFK var unge kantspelaren Anton Persson, som kom in i slutet av matchen men ändå hann med att göra tre mål på fyra avslut.

– Kul att komma in och visa vad man går för, men tråkigt att det blev som det blev. Inledningen där vi gör tre mål på 20 minuter är inte bra, och då var ändå inte Barca på hugget. Hade vi varit bättre hade vi haft ledningen i paus, säger Anton.

Annons

Nu väntar en vecka med bortamatcher mot HK Malmö och Hammarby innan avgörandet mot Zagreb nästa helg.

– Synd bara att Melodifestivalen i stan kommer bli lidande för att fokus ligger på oss den helgen, säger Leo Larsson och ler.

Det var alltså inte allt för nedslaget i IFK Kristianstad.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons